Najava: Otvaranje ŠEHIDSKOG OBILJEŽJA u PURTIĆIMA 27.07.2024. godine, u 10:00 sati

OBAVJEŠTENJE

“ŠEHIDSKO OBILJEŽJE PURTIĆI”

Poštovani,

S velikim zadovoljstvom obavještavamo vas da se projekat izgradnje Šehidskog obilježja Purtići, privodi kraju. Ideja o izgradnji ovog obilježja je inicirana još 2010. godine, kada je prikupljeno 6075 KM, o čemu ćemo vas detaljno informisati.

Šehidsko obilježje Purtići, se nalazi u Purtićima, pored vode “VRUĆCI”, a posvećeno je svima iz mjesta Purtići, koji su u odbrani domovine Republike Bosne i Hercegovine postigli Šehadet i svima koji su iz drugih mjesta na prostoru Purtića postigli Šehadet.

Otvaranje Šehidskog obilježja Purtići, planirano je ako Bog da, 27.07.2024. godine, u 10:00 sati, u Purtićima, mjesna zajednica Žepa, općina Rogatica.

Pozivamo sve građane da prisustvuju ovom događaju i zajednički obilježimo ovaj važan trenutak, za sve nas, a naročito za generacije koje dolaze, da se sjećaju i nikada ne zaborave.

Ovom prilikom vas također obavještavamo, da je na prijedlog većeg broja građana, Građevinski odbor za izgradnju Šehidskog obilježja Purtići donio Odluku, da se svim građanima omogući da daju svoj Doprinos za Izgradnju ovog obilježja.

Pozivamo vas da podržite ovaj projekat, kako bi se što kvalitetnije priveo kraju i dostojno otvorio, da trajno podsjeća na naše Šehide, koji svoju krv ugradiše u temelje naše jedine Domovine Bosne i Hercegovine. Vaša podrška nam puno znači bez obzira na iznos donacije i vaš doprinos će biti ugrađen u Šehidsko obilježje Purtići.

Također vas obavještavamo da je Građevinski odbor postigao dogovor da završetak radova i otvaranje Šehidskog obilježja bude 27.07.2024. godine, u 10:00 sati, iako do tad po dogovoru sa izvođačima radova neće biti izmirene sve obaveze. U narednom periodu, nakon otvaranja obilježja, Građevinski odbor je planirao uređenje i uvakufljenje doniranog zemljišta od našeg Vakifa “Mehmedović Mustafa – Blatnjak”.

Donacija se može izvršiti putem:

– Bankovnog računa Medžlisa Islamske zajednice Žepa koji je otvoren u banci BBI DD Sarajevo, broj: 1410010002246006.

– SVRHA UPLATE: Donacija za izgradnju Šehidskog obilježja Purtići.

– PRIMALAC: Medžlis Islamske zajednice Žepa.

ili

– Lično god blagajnika Građevinskog odbora, Hruljević Samira, mobitel 061/530-095.

S poštovanjem,

GRAĐEVINSKI ODBOR ZA IZGRADNJU ŠEHIDSKOG OBILJEŽJA PURTIĆI

Komentariši