Apel za pomoć Kasimu i Adili Nalbantić

Apel za pomoć Kasimu i Adili Nalbantić

Nedavno Teva napisa tekst Kasimu i Adili Nalbantić iz Rogatice. Kasim i Adila Nalbantic su sin i kćerka od Muhameda a unuci Alage Nalbantića iz Tekije.

Kasim i sestra mu Adila stanuju u starijoj kuci na hadzickoj opcini, tacnije u zaseoku Do blizu Tarcina. Zive od kasimove gradjevinske zarade a pošto ima zdravstvenih problema sa desnim kukom ovih dana i ne radi.

Njihovog brata Rasima ubise cetnici u Tekiji gdje ga komsinice i ukopase.

Kasim i sestra mu Adila zive skromno od kasimovog rada na gradjevini te drugih primanja nemaju pa nam se ovih dana javilo nekoliko naših sugrađana sa željom da se pokrene jedna humanitarna akcija kako bi im se koliko toliko pomoglo.

S druge strane dirnuti pričom javili su nam se i Kemo i Kimeta Šošo koji su voljni uraditi po desetak akvarela sa bosanskim motivima i to bi preko stranice prezentirali i prodavali. Sav novac bi išao porodici Nalbantić. Radili bi na formatima A4 i A5, Cijena akvarela je skromna 20 KM i 25 KM. Braco Kazić se ponudio da bi te akvarele slao na vaše adrese, s tim da bi se slike radi smanjenja troškova poštarine slale na vaše adrese u Sarajevu ili na adrese vaše rodbine u Sarajevu (za one koji nisu iz Sarajeva) a vi bi to preuzeli kada budete u Sarajevu.

Kemo se ponudio da svi oni koji uplate 50 KM i više za pomoć porodici Nalbantić; on bi naslikao akvarel sa motivom po vašoj želji na formatu A3, ako vi izrazite želju za tim.

Vedad Kazić je podržao akciju sa tri crteža tušem po cijeni od 30 KM po crtežu a Mersa Kazić podržala akciju sa dvije ceker torbe ručni rad po 25 KM po torbi.

Akvareli i crteži tušem su po gore navedenim cijenama bez okvira…

I još nešto, ovim putem pozivamo i druge umjetnike sa naše opštine da se priključe ovoj ideji i da sa jednom, dvije ili više slika pomognu ovu akciju.

Ovo je ujedno i poziv našim privrednicima, privatnicima ako su u mogučnosti da Kasimu daju neki privremeni ili stalni posao.

Svi Vi koji želite pomoći možete novac u inostranstvu poslati Tevi a on ce krajem septembra ponovo u BiH pa ce taj novac uruciti direktno Kasimu.

Sto se tiče pomoći u BiH svoje priloge možete dati Braci Kazicu a on bi to zajedno sa Tevom krajm septembra odnio Kasimu.

Teva ima kasimov broj mobitala pa vam može dati i Vi direktno možete uručiti novac Kasimu Nalbantiću na njegovoj adresi u selu Do – Tarčin..

Podržite akciju onoliko koliko ste u mogućnosti, Allah vam dao svako dobro.

Kemo Šošo AKVARELI:

VEDAD KAZIĆ crteži tušem:

MERSA Kazić ceker torbe ručni rad

Komentariši