Faruk Šetić s juniori Sarajeva remizirali protiv Akademija Pandev Brera Strumica. odluka na Koševu

17.09.2024 – Aktuelni juniorski prvaci Bosne i Hercegovine FK Sarajevo (U19) i ove sezone brani boje naše zemlje u juniorskoj Ligi prvaka, a danas su imali i prvi ispit.

U prvoj utakmici prve runde Bordo momci gostovali su u Sjevernoj Makedoniji kod ekipe Akademija Pandev Brera Strumica.

Makedonska ekipa je poznata po radu sa mlađim kategorijama, to je i prioritet kluba gdje su već postigli neke zapažene rezultate.

Ekipa Sarajeva je danas pružila sjajan otpor makedonskom prvaku i na kraju utakmice rezultat je glasio 2:2, iako je naš tim vodio 0:2.
Izabranici Dženana Hošića su igrali strpljivo, pametno, a iz takve igre stižu do vodstva od 0:1 u 37. minuti, mrežu domaćina pogodio je Popović i to je bio rezultat prvog poluvremena.

U nastavku Bordo momci stižu do drugog gola u 69. minuti, dosuđen je penal za naš tim, a siguran realizator bio je rezervista Pločo za 0:2.
Domaćin se nije predavao i uspjevaju smanjiti rezultat na 1:2 u 76. minuti, pogodak je postigao Gjorgievski.

I kada se činilo da će Sarajevo upisati trijumf u šestoj minuti sudijske nadoknade vremena dosuđen je penal za domaće, a za konačnih 2:2 siguran je bio ponovo Gjorgievski.

Na kraju uzbudljiva utakmica u Sjevernoj Makedoniji, a konačna odluka pada za 14 dana u našoj zemlji.

Revanš utakmica igra se za dvije sedmice, tačnije 2. oktobra na stadionu “Asim Ferhatović Hase”, a Bordo tim ipak ima pozitivan i dobar rezultat pred pomenuti revanš.

Pobjednik dvomeča Akademija Pandev Brera Strumica – FK Sarajevo u drugom kolu jniorske Lige prvaka omdjerit će snage sa izraelskom ekipom, Maccabi Petach Tikva.
Juniorska Liga prvaka, 1. kolo, prva utakmica:

Akademija Pandev Brera Strumica – FK Sarajevo 2:2

AKADEMIJA PANDEV BRERA STRUMICA: Dikovski, Kesikj, Stojilevski, Velkov, Mitev, Andonovski, Arizankoski, Gjrogievski, Spasov, Ristov, Rsitovski.

FK SARAJEVO: Mehić, Popović S., Alajmović, Šetić, Bajrović, Jatta, Hamzić, Merdžanović, Tiro, Koso, Popović A.

Komentariši