Koji je fudbaler u Rogatici imao nadimak KERI

KERI
Sedamdesetih godina proslog vijeka/stoljeca jedan od stubova “Zvezdine” odbrane bio je i Madjar Mihalj Keri. Visok, suhonjav, plav, neprelazan centarhalf…
E, takav isti bio je Hakija Karahmet u nasoj “Mladosti”, pa mu do danasnjih dana osta nadimak Keri. Nas Keri mogao je dostici i visi rang takmicenja, bar po talentu i fudbalskom umijecu, ali to je jos jedna prica o nasem bosanskom nemaru.
Inace bio je nesto stariji od generacije koja je mogla biti prvoligaska: Barjaktarevic Mirso, Adnan Suljagic, Nedjo Stanisic, braca Muhici (Ramo,Nazif,Enes i Senad), Muhidin Teskeredzic, Hazim Talovic, Mladen Mikovcic, Omanovic i Bozic…i nesto mladji ,super talentovasni Rackovic.
Da je takva generacija stasala u Hofenhajmu, gradu od 3.ooo stanovnika u Njemackoj, koji su debelim parama obezbjedili ucesce u Erste bundes ligi, ustedili bi milione.

SELE

forum rogatica.com 13.4.2008

P:S: Ovu i druge price na nasem forumu je pisao Sele a.r. 2008 godine. Vjerovatno mnogi akteri o kojima govori u svojim pricama sa ove distance 2024 nisu među živima. Onima koji su preselili da se Allah smiluje a onima koji su živi puno zdravlja, sreće i rahatluka….AMIN.

Komentariši