SCHMIDTE, ODLAZI

Asocijacija nezavisnih intelektualaca “Krug 99” organizovala je danas proteste ispred zgrade Ureda visokog predstavnika (OHR) zbog, kako su naveli, rušenja presude Kovačević i antibosanskog djelovanja Christiana Schmidta.

Osim intelektualaca i javnih ličnosti, ispred zgrade OHR-a okupilo se oko hiljadu građana, koji su blokirali saobraćaj te skandirali “Schmidte, odlazi!” i “Napolje, napolje!”

Jedinstvena organizacija boraca “Unije veterana” reagirala je na izjavu Visokog predstavnika u Bosni i Hercegovini Christiana Schmidta, odnosno skandalozno dovođenje u istu ravan presuđenog ratnog zločinca Ratka Mladića sa prvim predsjednikom Predsjedništva Republike Bosne i Hercegovine Alijom Izetbegovićem.

Poslije još jednog protestnog skupa nameće se opšti zaključak da Bošnjaci, nažalost, najvećim dijelom još uvijek nisu dovoljno svjesni kakve se mutne igre igraju oko opstojnosti naše jedine domovine Bosne i Hercegovine. Bez obzira na termin održavanja skupa (radni dan, neprikladna satnica i loše vrijeme) moralo nas je biti puno, puno više.

Neki se još uvijek pitaju: “Patriotizam, a šta je to?“

To je, kad pored svih otežavajućih okolnosti, na protestni skup Abdulah Tuhčić dođe Iz Salzburga, Edin Haračić Klej iz Tuzle, Nezim Halilović Muderris iz Žepe, Muris Fetić i Mujo Aganović iz Zenice, Mersid Bešić iz Visokog, Semir Sejfović iz Vogošće – te mnogi drugi, iz cijele naše domovone Bosne i Hercegovine.

Komentariši