Potpredsjednik manjeg entiteta Enes Suljkanović u posjeti Rogatici

Načelnik općine Rogatica Tomislav Puhalac sa suradnicima danas je, u službenoj posjeti, primio p otpredsjednika Republike Srpske Enesa Suljkanovića i njegove suradnike.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

otpredsjednik manjeg entiteta Enes Suljkanović u posjeti Rogatici

Načelnik općine Rogatica Tomislav Puhalac sa suradnicima danas je, u službenoj posjeti, primio potpredsjednika Republike Srpske Enesa Suljkanovića i njegove suradnike. Razgovarali su na širok spektar tema uključujući privredne potencijale i mogućnosti općine Rogatica, infrastrukturne projekte koji su u tijeku i koji su predviđeni Planom kapitalnih investicija, te o životu popvratniče populacije.  

” Imali smo dosta sadržajan razgovor o općem ambijetnu u Rogatici, kao i implementaciji povratka. Potpredsjednika smo upoznali s našim planovima i tekućim problemima. Mislim da će današnji sastanak biti samo početak dobre suradnje koja će se odvijati u budućnosti ” izjavio je načelnik Puhalac za medije po zavšetku sastanka .

” Iz Rogatice nosim pozitivne utiske. Sama činjenica da je ovo deseta općine od stotinu četrdeset iz BiH po svojoj otvorenosti pruža dobru osnovu za suradnju. Potvrdu ovoga dobio sam i u ovdašnjem Mezlisa IZ . Tamo mi je rečeno da je sigurnosna situacija dobra, a općinska administracija otvorena za suradnju. Obećao sam da ću vidjeti mogućnosti donatorskih ivesticija u Rogaticu. Pomoć sam obećao i na izgradnji stjeničkog vodovoda preko Povjerenstva Fonda za povratak čiji sam član. Također sam raspoložen da pokušam dovesti investitore i investicije iz Turske i Saudijske Arabije. Treba slijediti dobar primjer koji nam je Vučić u Srbiji dao u tom pogledu. Nije uredu da se s razine entiteta zaobilaze općine u kojima nije ista vlast kao na entitetskoj. One ne smiju da sjede skrštenih ruku, nego moraju činiti sve da sebi obezbjede izvore i održivosti i novih ulaganja” rekao je novinarima potpredsjednik po završetku razgovora s načelnikom općine Rogatica.

Pored potpredsjednika Republike Srpske Enesa Suljkanovića delegaciju koja je danas posjetila Rogaticu sačinjavali su Mirsad Đapo, Adem Zolota i Emir Mešić.

 

 

 

 

 

Komentariši