Poslednji selam Anesu


Danas sam bio prijatno iznenađen velikom Dženazom, iako je radni dan. Došao je veliki broj poznanika, familije i prijatelja rahmetli Anesa.

 

Prije skoro 40 godina u baštu ulazi Kikan, čaščava sav sretan dobio još jednog sina. Rodio se Anes. Nažalost mjesec dana kasnije Kikan izgubi život u saobraćajnoj nesreći . anes ga nije ni zapamtio. Bez oca nije mu bilo lahko. Još maloljetnog ga zatječe rat. Šta je sve bilo u Rogatici to je samo on mogao ispričati. Meni je malo stigao a to malo je teško opisati . Izživljavao se ko je stigao na njemu. I četnici kasnije i hrvati, ne znam sve u detalje to možda Teva zna bolje. Nakon rata bez posla teško oštečenog zdravlja a i sam od sebe teško se snalazio jednostavno patio se. Oženio se fala Bogu i dobio i kćerkicu koju je volio iznad svega. Pokušalo se i pomoći koliko se moglo. Nažalost u jednom niko ne može pomoći. To je ono što nas sve čeka. Preseljenje na Ahiret je neminovno. Neko prije neko kasnije. Danas sam bio prijatno iznenađen velikom Dženazom, iako je radni dan. Došao je veliki broj poznanika, familije i prijatelja rahmetli Anesa.
Neka je veliki Rahmet i da mu Allah dž. podari lijepi Dženet njegove patnje naupiše kao dobra djela a dobra djela uveliča. Porodici sabur i lijepo sjećanje.
Nama koji smo ga poznavali ostaje u amanet da pomognemo koliko možemo da Hana ima bolje djetinjstvo i bolji i sigurniji život.

Komentariši