Emir Kusturica ne smije otići u Žepu!

Naime, neki pojedinci iz višegradske vlasti, režiseru su skrenuli pažnju, da je zbog svojih izjava i stavova o ratu u BiH, nepoželjan u Žepi, te da bi njegova posjeta tom kraju izazvala revolt bošnjaka koji tamo žive.

 

 

 

 

 

 

 

 

Emir Kusturica ne smije otići u Žepu!

 

U Višegradu je nedavno nenajavljeno boravio proslavljeni srpski teniser Novak Đoković,  koji je sa svojom  djevojkom Jelenom Ristić, izrazio želju da se fotografiše pored ćuprije i na ćupriji Mehmed Paše Sokolovića, a potom pored biste nobelovca Ive Andrića.

Njegov boravak u Višegradu, iskoristo je kontroverzni režiser Emir Kusturica, koji ga je pozvao u novoizgrađenu građevinu Andrićgrad i uručio mu zlatni kljuć Andrićgrada, kao jednom od svjetskih velikana.

Vijest da je Nole u Višegradu, ekspresno se pročula u gradu pa je proslavljenog tenisera od ćuprije do Kusturicinog zdanja propratilo  više od 300 građana. Nakon  jednosatnog boravka u Andrićgradu, Kusturica je Đokoviću predložio da se brodićem provozaju drinskim jezerom nizvodno prema Žepi, što je teniser prihvatio.

Tokom  vožnje prema mjestu Stari Brod, gdje Kusturica „svoje” turiste redovno vodi da posjete spomenik Draže Mihailovića, neko od putnika je spomenuo „Most na Žepi”, rekavši da je to oko 15 minuta vožnje brodićem od Starog Broda. Plašeći se da će Novak i njegova djevojka izraziti želju, da posjete „Most na Žepi”, Kusturica je skrenuo temu.

Naime, neki pojedinci iz višegradske vlasti, režiseru su skrenuli pažnju, da je zbog svojih izjava i stavova o ratu u BiH, nepoželjan u Žepi, te da bi njegova posjeta tom kraju izazvala revolt bošnjaka koji tamo žive. Iz straha, da ne bude, grđen, ispljuvan, ili kamenovan, Kusturica ne ide dalje od Starog Broda, iako mnogi turisti koji posjećuju Višegrad, brodićem se provozaju do Slapa u Žepi i do Bajine Bašte.

Express magazin

Komentariši