POČELA SANACIJA PUTA ŽEPA – ROGATICA

Obilne padavine koje su prije nekoliko dana nanijele velike probleme širom naše Domovine, izazvavši u nekim dijelovima ogromne poplave a u drugim odrone i klizišta, nisu zaobišle ni Žepu.

 

 

 

 

 

POČELA SANACIJA PUTA ŽEPA – ROGATICA

 

Obilne padavine koje su prije nekoliko dana nanijele velike probleme širom naše Domovine, izazvavši u nekim dijelovima ogromne poplave a u drugim odrone i klizišta, nisu zaobišle ni Žepu.

Naime, kiša koja je nekoliko dana neprestano padala uzrokovala je da se i na prostoru Žepe pokrenu brojna klizišta. Također je i Rijeka Žepa nadošla toliko da je ni najstariji žepljaci nepamte takvu. Tako je klizište koje se aktiviralo na Stopu odnijelo dio puta a nabujala Rijeka uništila most.

Zahvaljujući brzoj reakciji MZ-e Žepa i razumjevanju na koje se naišlo u Opštini Rogatica i u Ministarstvu za izbjeglice i raseljena lica Federacije BIH radovi na sanaciji nastalih šteta su već počeli. Prema riječima Predsjednika savjeta MZ-e Žepa Nermina Omanovića radovi bi trebali da budu gotovi u narednih deset do petnaest dana.

Osječam obavezu i odgovornost da se u ime svih žepljaka i u svoje lično ime zahvalim svima koji su dali bilo kakav doprinos na ovako brzoj reakciji, a posebno se želim zahvaliti Ministru za izbjeglice i raseljena lica Federacije BIH gospodinu Adilu Osmanoviću koji uvijek pa i ovako teškim trenutcima za našu Državu ima razumjevanja za potrebe Žepe i žepljaka, načelniku Opštine Rogatica gosp. Tomislavu Puhalcu, predsjedniku skupštine Opštine Rogatica gosp. Kemi Čamdžiji, kao i našem Muhamedu Tabakoviću koji je, zajedno sa predsjednikom savjeta MZ-e Žepa gosp. Nerminom Omanovićem uložio veliki trud kako bi se što je moguče brže ponovo osposobila putna komunikacija Žepa-Rogatica

Mahsuz selam iz Žepe!

Edin ef. Šljivar

 

 

 photo DSC_0851.jpg

 photo DSC_0843-1.jpg

 photo DSC_0842.jpg

 photo DSC_0839.jpg

 photo DSC_0835.jpg

 photo put.jpg

 photo put1.jpg

 photo put2.jpg

 
Ulaz

Korisničko ime

Šifra

Još niste registovani? Možete se registrovati ovdje. Kao registrovani korisnik dobijate mnoge benificije kao što su promjena izgleda, konfiguracija komentara i postavljanje komentara sa vašim imenom.

 
· Više o Zepa_Online
· Vijesti od Senada


Najčitanija priča Zepa_Online:
Da li će mladi žepljak Nermin Ćesko pobijediti trku za život?

Ocjeni članak
Prosječna ocjena: 0
Glasova: 0

Molimo vas odvojite par sekundi i ocjenite ovaj članak:

Loše
Regularno
Dobro
Vrlo dobro
Odlično

Opcije

Prilagođeno za štampanje  Prilagođeno za štampanje

Pošaljite prijatelj(u,ici)  Pošaljite prijatelj(u,ici)

 zepa-online

 

 

Komentariši