Mahmutović u borbi za bh. talente prekinuo trening

Nakon što su pogledaju jedan dio treninga morali su krenuti nazad. Mahmutović je na izlasku iz dvorane preskočio ogradu i ušao na teren, uz izvinjenje treneru, te je prišao Nurkiću i Sulejmanoviću.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Mahmutović u borbi za bh. talente prekinuo trening:

 

Učinio bih i krivično djelo


Autor: Anel Kerić
Datum: 2014-06-28 13:14:08

Harun Mahmutović sigurno je jedan od najzaslužnijih ljudi što bosanskohercegovačku košarku čeka svijetla budućnost. Od svog dolaska u Košarkaški savez Bosne i Hercegovine na mjesto generalnog sekretara uradio je mnogo toga.

 

Mahmutović je poznat po borbi za talentovane bosanskohercegovačke košarkaše, a zanimljiva je priča kako je došao do Jusufa Nurkića, koji je trenutno top tema u našoj državi, te Emira Sulejmanovića, sadašnjeg člana Barcelone.

Prije dvije godine Mahmutović je putovao sa Acom Petrovićem u Sloveniju s ciljem da vrate Alena Omića, koji je tada nastupao za Slovence, pod zastavu Bosne i Hercegovine.

S obzirom da je od početka tražio bosanskohercegovačke talente po svijetu, tako je Mahmutović čuo za tadašnji mladi dvojac Olimpije, Jusufa Nurkića i Emira Sulejmanovića.

Zbog Petrovićevih problema sa gripom, te sastanka koji je imao zakazan u Zagrebu, morali su se odmah vratiti iz Slovenije, međutim Mahmutović je uspio nagovoriti tadašnjeg selektora da pogledaju pomenuti dvojac.

“Odmah sam vidio da obojica posjeduju extra potencijal”, rekao je Mahmutović za SCsport.ba.

Nakon što su pogledaju jedan dio treninga morali su krenuti nazad. Mahmutović je na izlasku iz dvorane preskočio ogradu i ušao na teren, uz izvinjenje treneru, te je prišao Nurkiću i Sulejmanoviću.

“Spremite se, obojica ćete igrati za Bosnu i Hercegovinu”, rekao im je tada Mahmutović.

Mladi košarkaši su bili zbunjeni nakon te rečenice, ali i sretni. Sulejmanović je tada prestao igrati za Finsku i ovih dana bi trebao sreći pravo nastupa za reprezentaciju Bosne i Hercegovine.

“Za ovakve momke vjerovatno bih bio spreman uraditi i krivično djelo, a ne samo upad na trening. Znam, nije baš primjereno, ali zaista nisam imao izbora”, rekao nam je generalni sekretar KSBiH.

Sulejmanović je čak odbo poziv seniorskog tima Finske uz garanciju da će igrati na Svjetskom prvenstvu u Španiji. Imao je, kao i Nurkić, pozive i pritiske iz Slovenije, da igra za njihovu reprezentaciju.

Nurkić, koji je odabran kao 16. pick na NBA draftu, imao je pozive i iz Hrvatske.

Sa ovakvim talentovanim košarkašima, te ljudima koji vode Košarkaški savez Bosne i Hercegovine, ne trebamo da brinemo za budućnost.

 

http://scsport.ba

 

Komentariši