RASPORED RAMAZANSKIH AKTIVNOSTI 1435 h.g. / 2014

Posebni dani od svih vjernika traže posebne aktivnosti, shodno tome Medžlis Islamske zajednice Rogatica obavještava sve Rogatičane u našoj domovini i dijaspori o svojim Ramazanskim aktivnostima:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

MIZ Rogatica

RASPORED RAMAZANSKIH AKTIVNOSTI

 

 

Sa Akšam namazom 27. 06. 2014.godine, hvala Allahu dž.š. nastupio je mubarek mjesec Ramazan, nama najdraži gost, koji nam donosi najveće blagodati i darove.

Posebni dani od svih vjernika traže posebne aktivnosti, shodno tome Medžlis Islamske zajednice Rogatica obavještava sve Rogatičane u našoj domovini i dijaspori o svojim Ramazanskim aktivnostima:

 –         u 4 džemata će se klanjati Teravih-namazi, ( Rogatica, Kukavice, Kramer selo i Novoseoci ),

–         u ostalim džematima će biti organizovani iftari i nekoliko Teravih-namaza,

–         u Rogatici će biti upriličeni zajednički iftari u sljedečim danima:

–         02. 07. – srjeda

–         05. 07. – subota

–         12. 07. – subota

–         19. 07. – subota

         23. 07. – srjeda

         26. 07. – subota

 

Sve iftare organizuju naši Rogatičani koji žive izvan Rogatice ali svake godine koriste priliku da dođu u svoj grad i pripreme iftare za povratnike kao i za sve one koji žele da dođu. Ovo je izuzetna prilika da im se zahvalimo, a i da pozovemo Rogatičane da dođu i posjete pomenute iftare.

–         prigodnim programom će se obilježiti mubarek noći 17 i 27 noć, koje dolaze 13. 07. i 23. 07. a program će biti upriličen u Šudžauddinovoj džamiji,

–         Bajram-namaz će se klanjati u rekordnih 13 džemata. ( Rogatica, Brda, Kukavice, Kovanj, Kramer selo, Batovo, Košutica, Prodola,Vragolovi, Rakitnica, Šetići, Novoseoci i Lubardići )

Koristimo priliku da na sve pomenute aktivnosti pozovemo sve Rogatičane koji budu u mogučnosti da dođu i podjele ovu lijepu ramazansku radost sa svojim sugrađanima i u svom gradu.

Isto tako, podsjećamo sve Rogatičane na uplatu članarine u svoj Medžlis, svoj grad, odnosno svoj džemat.

Uplatom zekata i sadekatu-l-fitra u svoj Medžlis pomažete njegov rad, rad svih džemata na njegovom području, kao i organizaciju svih vjerskih aktivnosti na istom. 

 

I na kraju molim Allaha dž.š da nam pomogne da iskoristimo blagodati ovog mubarek mjeseca i da u okrilju Njegove milosti dočekamo bajram, amin!!! 

 

Glavni imam MIZ Rogatica

hadži Amel ef. Kozlić

 

 

 

Komentariši