Muderris se uspješno oporavlja

Pluća su mi sanirana, a što se tiče tobma tu sad ima terapija za razbijanje. Van životne sam opasnosti. Prvih dana sam faktički bio životno ugrožen, iz razloga što se nisam na vrijeme javio u bolnicu, što sam putovao avionom, nakon tog udara u Švedskoj, a nisam smio putovati, a sad hvala Allahu sve je dobro

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Muderris se uspješno oporavlja

Nezim Halilović Muderis, hatib džamije Kralj Fahd u Sarajevu i proslavljeni komandant Armije Republike Bosne i Hercegovine primljen je 3.12.2014 u bolnicu Koševo na liječenje.

Nezim Halilović Muderis  krajem novembra bio gost u Švedskoj a 27.11.2014 , osjetio je bolove u nozi u koju je ranjavan tokom agresije na BiH i veoma je teško disao.

 

Po povratku u BiH u srijedu 3.12.2014 je uradio pretrage u bolnici nakon čega je ustanovljeno da ima tromb u lijevoj nozi i emboliju (infarkt) pluća. Nakon pretraga odmah je ostavljen na liječenje u bolnici Koševo.

 

24.12.2014 – Nakon 22 dana u bolnici Muderris se osjeća dobro a za IML TV kaže: Pluća su mi sanirana, a što se tiče tobma tu sad ima terapija za razbijanje. Van životne sam opasnosti. Prvih dana sam faktički bio životno ugrožen, iz razloga što se nisam na vrijeme javio u bolnicu, što sam putovao avionom, nakon tog udara u Švedskoj, a nisam smio putovati, a sad hvala Allahu sve je dobro. Posjete su bile zabranjene do u nazad desetak dana iz razloga što sam bio u takvom stanju da nisam mogao baš puno da govorim niti da se uzbuđujem. Još uvijek ne smijem da se pomjeram iz kreveta al nadam se inšaAllah da će sve biti dobro.

Na pitanje da li ima nešto što bi mu moglo braća i sestre mogli pomoći –  Muderris odgovara: Samo dove.

Što se tiče boravka i eventualnog otpusta iz bolnice, na kućno liječenje Muderris odgovara: ”Sve zavisi od nalaza. Koristim priliku da se zahvalim osoblju ortopedije, direktoru odjela dr. Ismetu Gavrankapetanoviću, pa dr. Amelu  Hadžimehmedagiću, dr. Seminu i ostalim doktorima, medicinskom osoblju koji mi pružaju svu pažnju i tretman. Imam posebne uslove, sam sam u sobi, sve što mi treba to faktički imam na raspolaganju. U liječenje se uključilo dosta doktora i sa drugih klinika, tako da mislim da imam vrhunski tretman i liječenje. Naravno ima dosta braće koja zove iz inostranstva koji pitaju da li ima potrebe za mojim izmještanjem u neku drugu kliniku van naše zemlje, ili da li ima potrebe za obezbjeđenjem nekih lijekova kojih ovdje nema i sl. Evo poruka za njih nema potrebe ni za čim sve što mi treba imam ovdje – između ostalog je rekao Nezim Halilović Muderris za IML TV.

 

Komentariši