Hadži Amel ef. Kozlić diplomirao na FIN-u

 

U ime redakcije, te u ime naših članova iskrene čestitke našem Glavnom imamu Hadži Amel ef. Kozliću, da mu ovo znanje donese još više rezultata sa terena i da sa svojim znanjem doprinese našem općem boljitku..

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hadži Amel ef. Kozlić diplomirao na FIN-u

 

 

Hadži Amel ef. Kozlić Glavni imam MIZ Rogatica

 

Hadži Amel ef. Kozlić je ovih dana položio zadnji ispit na Fakultetu Islamskih Nauka (FIN) i tako postao fakultetski obrazovani imam, hatib, mualim.

 

MIZ Rogatica je postigao preporod dolaskom hadži Amel ef. Kozlić na funkciju Glavnog imama našeg medžlisa.

 

Mnogo je toga urađeno i mnogo je toga pokrenuto sa mrtve tačke. Medžlis koji se podigao iz pepela i koji je svojim radom i organizacijom izbio na prvo mjesto u goraždanskom muftijstvu. Najveći doprinos svemu ovome daje upravo naš hadži Amel ef. Kozlić, mada to on nikada neće reči. Kada mu to kažete on vam uvijek odgovori – Allah me počastio sa dobrim ljudima sa dobrim saradnicima, a kada to imate onda ni rezultati ne izostaju…

 

Puno je toga šta je hadži Amel uradio na području našeg Medžlisa da ja to ne bih nabrajao jer bi sigurno nešto propustio i mi Rogatičani trebamo biti zahvalni što nam je Allah dž.š. podario ovakvog insana.

 

Amel Ef.Kozlić, rođen je 20.09.1981 godine u Vukotićima kod Zenice.

 

Svršenik je Gazi Husrev-begove medrese u Sarajevu.

 

A od danas je i svršenik Fakulteta Islamskih Nauka u Sarajevu.

 

Oženjen je ima troje djece.

 

Prijavljen je u Rogatici i on i svi članovi njegova porodice.

 

U ime redakcije, te u ime naših članova iskrene čestitke našem Glavnom imamu Hadži Amel ef. Kozliću, da mu ovo znanje donese još više rezultata sa terena i da sa svojim znanjem doprinese našem općem boljitku..

 

FAKULTET ISLAMSKIH NAUKA

 

Fakultet islamskih nauka je najstarija i najprestižnija institucija visokoškolskog islamskog obrazovanja u jugoistočnoj Evropi. Islamska zajednica u BiH osnovala je Fakultet 1977. godine. Fakultet, ipak, ima puno dužu tradiciju visokog islamskog obrazovanja u Sarajevu, i ona počinje 1537. godine uspostavom Gazi Husrev-begove medrese u Sarajevu. Fakultet se također smatra nasljednikom Šerijatske sudačke škole za kadije (osnovana 1887. godine), koja se kasnije zvala Viša islamska šerijatsko-teološka škola (VIŠT). Fakultet je danas smješten u zgradi stare Šerijatske sudačke škole za kadije, inače sagrađenoj u prepoznatljivom neomaurskom stilu daleke 1887. za potrebe Škole. U septembru 2004. Fakultet je postao pridružena članica Univerziteta u Sarajevu.

 

Fakultet ima tri dodiplomska studija: teološki, pedagoški odsjek i odsjek za imame, hatibe i mualime. Na Fakultetu se, također, izvodi i postdiplomski studij koji vodi do stepena magistra i doktora nauka.

 

 

 

 

Komentariši