Rogatičanka na 66. filmskom festivalu Berlinale

A među ekipom našla se i naša sugrađanka LAMIJA HADŽIHASANOVIĆ – HOMARAC. Uredništvo naše stranice upučuje Lamiji iskrene čestitke uz želje da u budućnosti bude još ovakvih i sličnih nagrada…

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Rogatičanka na 66. filmskom festivalu Berlinale

Berlinale: Danisov film “Smrt u Sarajevu” najbolji po izboru filmskih kritičara

Film bh. režisera i oskarovca Danisa Tanovića “Smrt u Sarajevu” nagrađen je na 66. filmskom festivalu Berlinale. Dobitnik je nagrade FIPRESCI, nagrade o kojoj odlučuju filmski kritičari.

“Ovo je bio sjajan projekt, hvala vam na nagradi. Također, ovo je jedna od mojih najljepših premijera, sva moja ekipa je tu. Hvala producentu koji me je nagovorio da nastavim rad kada sam bio gotovo odustao. Predivno je biti ovdje, hvala svima”, kazao je Tanović na dodjeli nagrade koju je dobio na svoj rođendan.

FIPRESCI nagradu dodjeljuje Federcija internacionalnih filmskih kritičara, a ove godine žiri za selekciju filmova Takmičarskog programa su sačinjavali: José Romero, Mohammed Rouda i Clarence Tsui.

A među ekipom našla se i naša sugrađanka
LAMIJA HADŽIHASANOVIĆ – HOMARAC.

 

Uredništvo naše stranice upučuje Lamiji iskrene čestitke uz želje da u budućnosti bude još ovakvih i sličnih nagrada…

 

“Smrt u Sarajevu” Danisa Tanovića osvojio Srebrnog medvjeda na Berlinaleu

Nakon što je na 66. izdanju festivala Berlinale dobio nagradu FIPRESCI koju dodjeljuju filmski kritičari, film “Smrt u Sarajevu” bh. režisera Danisa Tanovića večeras je u Berlinu osvojio Srebrnog medvjeda – specijalnu nagradu žirija.

 

 

Komentariši