SAOPĆENJE ZA JAVNOST U POVODU ODBACIVANJA ZAHTJEVA BiH ZA REVIZIJ

Udruženje „Četvrta muslimanska slavna brigada Konjic“ izražava svoje ogorčenje i protest povodom odbacivanja Zahtjeva Bosne i Hercegovine za reviziju presude iz 2007. godine od strane Međunarodnog suda u Hagu i to karakteriše kao nepravičan i necivlizacijski čin.

 

 

 

 

 

Osuđujemo likovanje političkih aktera u Bosni i Hercegovini s’ namjerom da iskoriste sraman čin Međunarodnog suda u Hagu prema žrtvama genocida i oružane agresije na Republiku Bosnu i Hercegovinu za svoje političke poene, kao i tendenciozne napade na g. Bakira Izetbegovića i g. Sakiba Softića, ovlaštenog agenta Bosne i Hercegovine po tužbi Bosne i Hercegovine protiv Srbije i iste smatramo atakom na institucije vlasti, što u konačnici vodi u pravcu destabilizacije Bosne i Hercegovine

 

 

SAOPĆENJE ZA JAVNOST U POVODU ODBACIVANJA ZAHTJEVA BOSNE I HERCEGOVINE ZA REVIZIJU PRESUDE PRED MEĐUNARODNIM SUDOM U HAGU I NAPADA NA G. BAKIRA IZETBEGOVIĆA, BOŠNJAČKOG ČLANA PREDSJEDNIŠTVA BiH

 

 

Udruženje „Četvrta muslimanska slavna brigada Konjic“ izražava svoje ogorčenje i protest povodom odbacivanja Zahtjeva Bosne i Hercegovine za reviziju presude iz 2007. godine od strane Međunarodnog suda u Hagu i to karakteriše kao nepravičan i necivlizacijski čin.

Srpskog i hrvatskog člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine smatramo odgovornim zbog njihovih aktivnosti u pravcu osporavanja Zahtjeva i samim time onemogućavanja donošenja pravične presude protiv Srbije koja je izvršila oružanu agresiju na Republiku Bosnu i Hercegovinu i počinila genocid stravičnih razmjera.

Dajemo punu podršku državnim institucijama i nosiocima vlasti u državnim institucijama, na čelu sa g. Bakirom Izetbegovićem, bošnjačkim članom Predsjedništva u nadi da će obzirom da je presuda Haškog suda iz 2007. godine postala pravosnažnom upotrijebiti sve pravne mehanizme da se ista doslovno primijeni.

Osuđujemo likovanje političkih aktera u Bosni i Hercegovini s’ namjerom da iskoriste sraman čin Međunarodnog suda u Hagu prema žrtvama genocida i oružane agresije na Republiku Bosnu i Hercegovinu za svoje političke poene, kao i tendenciozne napade na g. Bakira Izetbegovića i g. Sakiba Softića, ovlaštenog agenta Bosne i Hercegovine po tužbi Bosne i Hercegovine protiv Srbije i iste smatramo atakom na institucije vlasti, što u konačnici vodi u pravcu destabilizacije Bosne i Hercegovine!

Osuđujemo nastojanja hrvatskog političkog rukovodstva u Bosni i Hercegovini da formiraju treći entitet i na taj način ožive Herceg-Bosnu, koju je u toku oružane agresije na Republiku Bosnu i Hercegovinu podržavala Republika Hrvatska, koja je u periodu 1993.-1994. godina na nas izvršila najbrutalniju agresiju.

Očekujemo od svih bosansko orjentisanih subjekata i pojedinaca da se politički udruže u jedinstveni front za nedjeljivu Bosnu i Hercegovinu za dobrobit svih njenih građana!

Nezim Halilović, predsjednik

Komentariši