Održan 5. atletski miting

 

GORAŽDE: Učenici i učenice su se takmičili u utrkama na 100 i 200 metara, štafetnoj utrci 4×100 metara, skoku u dalj i bacanju kugle, a u okviru mitinga organizovana je i utrka na 1500 metara za građane. Također, učešće u ovoj već tradicionalnoj manifestaciji uzeli su i učenici iz Rogatice.

 

 

 

Održan 5. atletski miting

 

U organizaciji Aktiva nastavnika tjelesnog i zdravstvenog odgoja, Udruženja pedagoga sporta i Atletskog kluba Bosansko-podrinjskog kantona Goražde, a pod pokroviteljstvom Ministarstva za obrazovanje, mlade, nauku, kulturu i sport Bosansko-podrinjskog kantona Goražde danas je na Gradskom stadionu održan 5. atletski miting za učenike osnovnih i srednjih škola s područja BPK-a Goražde.

Atletski miting je ujedno bio i kantonalno takmičenje u atletici za učenike osnovnih i srednjih škola, a danas se također na području našeg kantona obilježava i Dan školskog sporta. Ova sportska manifestacija započela je tradicionalnom “Ciciban utrkom” za mališane iz goraždanskih vrtića “SOS Kinderdorf” i “Sunce”.

Prisutnima se obratio načelnik općine Goražde Muhamed Ramović, a Atletski miting zvanično otvorenim proglasio je ministar za obrazovanje, mlade, nauku, kulturu i sport Bosansko-podrinjskog kantona Goražde Damir Žuga.

Učenici i učenice su se takmičili u utrkama na 100 i 200 metara, štafetnoj utrci 4×100 metara, skoku u dalj i bacanju kugle, a u okviru mitinga organizovana je i utrka na 1500 metara za građane.

Također, učešće u ovoj već tradicionalnoj manifestaciji uzeli su i učenici iz Rogatice.

 

 

 

 

 

 

 

Komentariši