ROGATICA: Zajednički iftar subota 3.6.2017

Sinoc (subota 3.6.2017)  je hvala Allahu u Sudzaudin dzamiji u Rogatici iftarilo 200 postaca. Iftar je pripremila vrijedna grupa Rogaticana, koji to vec godinama tradicionalno cine svake subote u ramazanu. Posebno je bilo dirljivo sto je na

 

 

Zajednički iftar subota 3.6.2017

 

 Sinoc (subota 3.6.2017)  je hvala Allahu u Sudzaudin dzamiji u Rogatici iftarilo 200 postaca. Iftar je pripremila vrijedna grupa Rogaticana, koji to vec godinama tradicionalno cine svake subote u ramazanu.

Amel ef. Kozlic, glavni imam Medzlisa IZ-e Rogatica je prije teravije poselamio prisutne i dao rijec Muderrisu, koji je odrzao krace predavanje, a potom se obratio Esad ef. Pepic.

Posebno je bilo dirljivo sto je na istom bilo 21 dijete iz Olova zajedno sa Esad ef. Pepicem, glavnim imamom Medzlisa IZ-e Olovo i njegovom hanumom Hedom. Djeca iz Olova su pripremila za 12 djece iz Rogatice ramazanske paketice ciji sadrzaj su odabirali sami na nacin “Sta bih ja volio/voljela da mi neko donese u paketicu”.

Hadzija Avdo Dizdarevic je svu djecu iz Rogatice i Olova obradovao sa po 10,00 KM.

Prije teravije je proucena hatma dova za 19 sehida Seljana koji su tacno prije 25 godina ubijeni rukama srpskih zlocinaca, komsija.

 

 

Komentariši