AKCIJA pomoći za Selmu Muftić i njenog dedu

Priča nije ostala ravnodušne mnoge naše sugrađane, koji su tražili da se napravi neka akcija da se organizujemo i pomognemo koliko možemo, a možemo i hoćemo…

 

 

 

 

 

 

Akcija pomoći socijalmo ugroženoj porodici dedi i unuci.

 

AKCIJA pomoći za Selmu Muftić i njenog dedu

 

Prije par dana na web portalu klix.ba objavljen je tekst “Kolektivni centar Belvedere kod Goražda”. U nizu trošnih kućica u naselju Belvedere nadomak Goražda smješteno je više od trideset porodica, raseljenih osoba i izbjeglica iz Foče, Višegrada, Rogatice, Čajniča i drugih gradova. Ima i samaca, porodica s djecom, starih i nemoćnih.

 

Belvedere je kolektivni centar za prognane, one koji se nisu imali gdje vratiti.

 

U tekstu se spominje i ime Selme Muftić iz Rogatice koja živi u ovom centru i brine o dedi (Hamdo Karaga) koji ima 88 godina, a žive od tuđe njege, to je 119,50 KM.

 

Priča nije ostala ravnodušne mnoge naše sugrađane, koji su tražili da se napravi neka akcija da se organizujemo i pomognemo koliko možemo, a možemo i hoćemo…

 

UPLATE U BIH

Svi vi koji želite da pomognete a živite u BiH možete svoju donaciju dati lično Jasmini Sijerčić ili njenoj sestri Rejhani.

Možete i svoju donaciju uplatiti na Jasminin žiro racun:

Jasmina Sijerčić

žiro računa je 154-102-99518198-25

Intesa Sanpaolo Banka

Ako Vam bude trebalo jos nekih podataka javite se porukom na Jasminin profil na FB.

 

Uplate iz EU

Da bi smanjili bankovne troškove i troškove transakcija Vi koji živite u zemljama EU možete uplatiti na Tevin žiro račun.

Cengic Nedim

IBAN:  NL07 INGB 0007 1292 00

BIC ili SWIFT:  INGBNL2A

Ako Vam bude trebalo jos nekih podataka javite se porukom na Tevin profil na FB.

 

AKCIJA TRAJE DO 27.4.2018…

 

Kada Teva dođe u  BiH naći će se sa našom Jasminom Sijerčić koja će mu predati sakupljeni novac u BiH. On će novac sakupljen na njegov račun i novac sakupljen u BiH predati Selmi Muftić i njenom dedi ili će on naći adekvatnu osobu koja će im predati novac.

 

I ovaj put ćemo Vas obavještavati o toku akcije, tako što ćemo upisivati osobe koje učestvuju u akciji, a poštovaćemo i Vas koji želite da budete anonimni, ali nećemo upisivati visinu donacije…

 

Na kraju ćemo napraviti izvještaj o prikupljenoj donaciji i o predaji novca Selmi Muftić.

 

Da Vas Allah nagradi svakim dobrom …. AMIN!

 

 

Komentariši