Vakcinacija u Rogatici – Na raspolaganju i treća doza

Vakcinacija u Rogatici – Na raspolaganju i treća doza: Ovih dana počela je vakcinacija i sa trećom dozom. Iz Doma zdravlja prema spiskovima prve i druge vakcine pozivaju se grđani da dođu po treću dozu. 

 

 

Vakcinacija u Rogatici – Na raspolaganju i treća doza

 

ROGATICA – Virus „kovid 19“ u Rogatici i dalje radi, ne kosi samo starije i bolesne od drugih bolesti, nego napada i mlađe, pa i djecu u osnovnim školama. Ne prođe ni jedan dan a da u Dom zdravlja ne dođe neko, pa i više njih, sa temperaturom ili drugim siptomom na virus korona.

 

U Rogatici prvom vakcinom vakcinisano je 2440 uglavnom starijih ljudi i žena. Od tog broja vakcinu Sputnjik V primilo je 434 osobe, „fajzer“ 389, sinofarm 1345, sinovak 50 i astra-zeneka 222 pacijenta.

 

Što se tiče druge doze, odnosno revakcine, do sada primilo ju je 2176 Rogatičana. I ovdje „vode“ oni koji su vakcinisani sa vakcinom sinofarm – 1250, sputnjik V 395, fajzer 367 i astra-zeneka 214.

 

Ovih dana počela je vakcinacija i sa trećom dozom. Iz Doma zdravlja prema spiskovima prve i druge vakcine pozivaju se grđani da dođu po treću dozu. 

Komentariši