Poboljšanje sistema vodosnabdijevanja u opštini Rogatica uz podršku EU

Završna konferencija projekta prekogranične saradnje „Unapređenje upravljanja vodosnabdijevanjem u urbanim i ruralnim dijelovima opština Kolašin i Rogatica” održana je juče u Kolašinu. Kroz ovaj projekat uspjela se povećati efikasnost javnih službi u oblasti vodosnabdijevanja nadogradnjom objekata i kupovinom opreme, te izgradnjom kapaciteta osoblja i primjenom savremenih standarda u vodosnabdijevanju na cijelom području opština Kolašin i Rogatica.

 

 

 

 

Poboljšanje sistema vodosnabdijevanja u opštini Rogatica uz podršku EU

 

 

 29/07/2022

Završna konferencija projekta prekogranične saradnje „Unapređenje upravljanja vodosnabdijevanjem u urbanim i ruralnim dijelovima opština Kolašin i Rogatica” održana je juče u Kolašinu.

Kroz ovaj projekat uspjela se povećati efikasnost javnih službi u oblasti vodosnabdijevanja nadogradnjom objekata i kupovinom opreme, te izgradnjom kapaciteta osoblja i primjenom savremenih standarda u vodosnabdijevanju na cijelom području opština Kolašin i Rogatica.

U opštini Rogatica je izgrađen novi sistem vodosnabdijevanja kojim je obuhvaćena nova pumpna stanica, bazeni za vodu, kao i novi cjevovod u dužini od dva kilometra. Pored toga, donesen je i niz dokumenata kojima su uspostavljene nove procedure u vodovodnim preduzećima u opštinama Kolašin i Rogatica, s ciljem boljeg upravljanja vodnim resursima.

Dovođenje vode do svih domaćinstava još nije riješeno do kraja, a da to građani
osjete na najkvalitetniji način. Ovaj projekat je samom realizacijom donekle riješio taj
problem i pomogao, jer sada imamo bolje i kvalitetnije vodosnabdijevanje u opstini Rogathica.

Projekat je započeo 1. februara 2020. godine i traje do 31. jula 2022. godine, a implementiraju
ga opštine Kolašin i Rogatica.

Ukupna vrijednost projekta je 577.296,00 evra. Evropska Unija je dodijelila grant u iznosu od
486.661,00 evra, dok je preostali iznos sufinansiranje opština Rogatica i Kolašin.

Komentariši