Koji je fudbaler u Rogatici imao nadimak PUŠKAŠ

PUSKAS
Kad su igrali Bobek i Vukas tada je Evropom harao madjarski “vunder tim” predvodjen Ferencom Puskasom, u kome su igrali i legendarni Grosic, Kocis, Hidekuti, Lantos,Bozik…

Svi fudbalski strucnjaci smatraju da je to jedna od najboljih reprezentacija koja se ikad pojavila u svijetu.

U Rogatici smo tada slusali bajke o njima iz usta legendarnih Radivoja Markovica i Hrvoja Macanovica, i onako,provincijski, odmjerili da nadimak Puskas treba dati Muharemu Busatliji.

Harki je bio srcan igrac, borac, a mi nismo znali da je Puskas iznad svega bio velemajstor. Harkan je dugo igrao u “Mladosti”, a nadimak Puskas je zaboravljen kada je Harkan “okacio kopacke o klin”. Ferernc Puskas je nakona rata u Madjarskoj (sovjetske intervencije 1956.) emigrirao u Spaniju gdje je sa “Realom” osvojio sve sto se osvojiti moze, i zasigurno je najveca legenda kraljevskog madridskog kluba.

Sele 29.03.2008
forum – rogatica.com

P:S: Ovu i druge price na nasem forumu je pisao Sele a.r. 2008 godine. Vjerovatno mnogi akteri o kojima govori u svojim pricama sa ove distance 2024 nisu među živima. Onima koji su preselili da se Allah smiluje a onima koji su živi puno zdravlja, sreće i rahatluka….AMIN.

Komentariši