Koji je fudbaler u Rogatici imao nadimak ŠARMAH

ŠARMAH
Godine 1974.na Svjetskom prvenstvu u Njemackoj.pored prvaka Njemacke i nezasluzeno drugih,a tada u svijetu ponajboljih – Holandjana predvodjenih Johanom Krojfom, Rensenbrikom ,Krlom, Hanom i dr.,

Najvece,prijatno,iznenadjenje napravili su reprezentativci Poljeke osvajanjem treceg mjesta.S vaki klinac u Jugi, Bosni i Rogatici upamtio je imena golmana Tomasevskog i napadackog trija Lato, Sharmah i Gadoha.

U to vrijeme prve fudbalske korake u FK”Mladost” zapocinje Ferid Sisic Silja sa jaranom Seperkom. Nezgrapan, nekoordinirnih pokreta, Conta kako smo ga zvaliu, neodoljivo podsjeca na Sarmaha. Uvijek oko gola, za cenat visi od svojih cuvara, pa mi Seperka tad veli: da nije Conte ja pola ovih golova ne bih dao. On kontra potezom zahebe sve, i nas koji napadamo i one koji se brane. Ja sam to skontao i eto zasto dajem dva-tri gola po utakmici. Naravno, Seperka je tad,za kratko dobio ime Lato.
Silja je karijeru zavrsio teskom povredom(otvoreni prelom noge) na utakmici sa “Glasincom”,ali je ostao upamcen. A o Latu su rezervisane dvije stranice.

Sele 30.03.2008
forum – rogatica.com

P:S: Ovu i druge price na nasem forumu je pisao Sele a.r. 2008 godine. Vjerovatno mnogi akteri o kojima govori u svojim pricama sa ove distance 2024 nisu među živima. Onima koji su preselili da se Allah smiluje a onima koji su živi puno zdravlja, sreće i rahatluka….AMIN.

Komentariši