Muharem i Zekira Karšić uvakufili ostatak parcele na kojoj je izgrađena džamija

Danas su Zekira i Muharem Karšić uvakufili ostatak parcele na kojoj je izgrađena naša džamija. Prije 15-ak godina su izdvojili dio te parcele kako bi se mogla napraviti džamija u Džematu Bulbulistan, a danas su Božijom voljom uvakufili i ostatak. Molimo Allaha da im podari od svoje nagrade za one koji se brinu o Njegovim kućama (džamijama) na zemlji.


Osman r.a. je rekao:“Čuo sam Allahovog Poslanika kako kaže:“Ko izgradi džamiju radi Allaha, Allah će njemu sagraditi kuću u Džennetu.“


Danas smo uz Božiju pomoć uspjeli privesti kraju i kupovinu parcele sa kućom preko puta naše džamije, na kojoj planiramo graditi vakufski objekat. Ovom prilikom se želimo zahvaliti Medžlisu Islamske zajednice Sarajevo na čelu sa glavnim imamom dr. Abdulgafarom ef. Velićem i predsjednikom Jusufom Zahiragićem, ali i ostatku rukovodstva medžlisa na svesrdnoj pomoći pri kupovini ovog vakufa. Hvala našoj opštini na čelu sa načelnikom Semirom Efendićem koja pomaže rad našeg džemata već dugi niz godina. Zahvaljujemo se i Dini Imamoviću koji je radio na pripremanju papirologije pune dvije godine. Hvala svim džematlijama koji su od svog imetka izdvajali da bismo skupili dio novca za kupovinu ove nekretnine.
Da nam Allah bude od pomoći u ovim projektima i da privedemo do kraja ovaj hajrat. Amin!

Komentariši