Nezim Alagić: Posjeta predtavnika Vlade KS

U ime Vlade Kantona Sarajevo predsjedavajući Supštine KS Elvedin Edo Okeric, ministar unutrašnjih poslova KS Admir Katica i policijski komesar Uprave policije MUP-a KS Fatmir Hajdarević izvršili su danas primopredaju četiri službena vozila koja je MUP KS dodijelio na korištenje MUP-u Bosansko-podrinjskog kantona Goražde.

Današnja primopredaja je primjer kontinuiteta podrške MUP-a i Uprave policije MUP-a KS BPK Goražde u strateškom opredjeljenju osnaživanja sigurnosnog aparata u ovom važnom dijelu zemlje na Drini. Ovakva podršak Vlade KS traje od 2019. godine kada je ostvarena prva značajnija podrška u iznosu od gotovo milion KM i od tada je postala redovna praksa.

Bitno je napomenuti i da je prije dva dana Skupština BPK Goražde usvojila Odluku kojom se premijeru Vlade BPK Goražde odobrava zaključivanje ugovora o nabavci posebne opreme za MUP BPK Goražde u iznosu od 2,7 miliona KM, a što podrazumijeva i kupovinu dva savremena oklopna vozila. Nabavku finansira Vlada FBiH zahvaljujući tadašnjem ministru unutrašnjih poslova FBiH gospodinu Aljosa Campara, čemu je podršku dao i aktuelni ministar Ramo Isak.

Naše politike sistemski jačaju sigurnosni sektor i institucije ove države. U posljednje dvije godine mandata urađeno je više za MUP BPK Goražde nego u prethodnih 15 godina. Cilj je da MUP BPK Goražde i Uprava policije postanu još kredibilniji i pouzdaniji partner u ukupnom sigurnosnom sektoru svim ostalim policijskim i srodnim agencijama, a što je istovremeno i garant većeg stepena sigurnosti građana u BPK Goražde. 🇧🇦

Komentariši