Rogatica Home Page

Switch to desktop Register Login

NAJAVA - Obilježavanje 27. godišnjice nestanka-stradanja građana Rogatice

Porodice i prijatelji nestalih i stradalih osoba sa područja općine Rogatica, organizovanih u udruženje "Suza", pozivaju sve sugrađane, posebno članove porodica iz Rogatice koji su izgubili svoje najmilije u masovnim grobnicama "Jama Sjemeć I i II", "Dizdareva njiva", "Krive strane I", "Seljani"i "Borike-Kazani",

 

 

 

 

- NAJAVA -

Obilježavanje 27. godišnjice nestanka-stradanja

građana Rogatice 19.06.1992-19.06.2019. godine

 

UDRUŽENJE PORODICA I PRIJATELJA  NESTALIH OSOBA "SUZA" POZIVA VAS NA
 
Obilježavanje 27. godišnjice nestanka-stradanja građana Rogatice
19.06.1992-19.06.2019. godine
 
Program obilježavanja godišnjice nestanka-stradanja:
 
  8,00 sati    Organizovan prevoz građana ispred Istiklal džamije na Otoci u Sarajevu.
10,30 sati   Obilazak više masovnih grobnica uz putnu komunikaciju Rogatica - Borika. Na masovnoj grobnici "JAMA SJEMEĆ I i II" će se proučiti Fatiha ubijenima, nakon čega se očekuje i obraćanje prisutnima goraždanskog muftije Remzije ef. Pitića i glavnog imama MIZ Rogatica, hadži Amela ef. Kozlića. Prisutnima će se također obratiti i predsjednica Udruženja "Suza", gospođa Maida Ćurevac, članovi stradalih osoba, kao i gosti koji to budu željeli.
Posjeta masovnoj grobnici "JAMA SJEMEĆ I i II" završit će se polaganjem cvijeća na masovnu grobnicu - buduće spomen obilježje. Na ostalim grobnicama će se proučiti Fatiha i položiti cvijeće.
11,30 sati      Polazak za Rogaticu.
12,30 sati    U gradskoj džamiji u Rogatici, nakon podne namaza, pristupa se vjerskom dijelu obilježavanja stradanja građana Rogatice dana 19.06.1992. godine, učenjem tevhida, poklanjanjem zajedničke hatme, te učenjem jasina i dove.
16,00 sati      Povratak u Sarajevo.
 
Dolaskom u Sarajevo program obilježavanja je završen.
 
Porodice i prijatelji nestalih i stradalih osoba sa područja općine Rogatica, organizovanih u udruženje "Suza", pozivaju sve sugrađane, posebno članove porodica iz Rogatice koji su izgubili svoje najmilije u masovnim grobnicama "Jama Sjemeć I i II", "Dizdareva njiva", "Krive strane I", "Seljani"i "Borike-Kazani"kao i sve ljude dobre volje, bez obzira na vjeru i naciju, a koji razumiju našu bol, da se odazovu obilježavanju 19.06.2019. godine, u što većem broju, sa željom da se ovo stradanje nikome i nigdje ne dogodi.
 
 
ORGANIZACIONI ODBOR UDRUŽENJA "SUZA"

Ucinimo nesto za nas grad... Ne zaboravi Rogaticu ... www.rogatica.com

Top Desktop version