Rogatica Home Page

Switch to desktop Register Login

FILM Deset u pola - šminkerica Lamija Hadžihasanović Homorac

Novi film Danisa Tanovića "Deset u pola"

Redatelj filma je Danis Tanović, scenaristi Danis Tanović i Nikola Kuprešanin, direktor fotografije Damir Šagolj, snimatelj zvuka Predrag Doder, casting direktorica Timka Grin, kostimografkinja Ina Arnautalić, scenografkinja Sanda Popovac, a šminkerica Lamija Hadžihasanović Homorac.

Klikova: 191

Opširnije: FILM Deset u pola - šminkerica Lamija Hadžihasanović Homorac

NAJAVA filma - Pod zemljom

Brkanić govori da je film i svojevrsna oda kolegama i kolegicama novinarima koji su omogućavali da ono što je Olovo doživjelo u ratu dospije u javnost i koji su za film omogućili autentične arhivske snimke.

Klikova: 130

Opširnije: NAJAVA filma - Pod zemljom

IFTARI za Podzeplje, Godenje i Zepu

Vogosca 26.4.2021 - U ovoj isporuci se dijeli ukupno 300 iftara i to za povratnike dzemata Podzeplje, Godenje i Zepa. Ovo je na nerki nacin priznanje tim nasim povratnicima koji zive u specificnim okolnostima i ovo je mali znak paznje povratnicima i priznanje da oni svjedoce svoju vjeru, svoju naciju i pripadnost svojoj drzavi u tako specificnim okolnostima. I sigaran sam da ustavri ovi iftari imaju jednu posebnu vrijednost imaju posebnu dimenziju jer nije isto zapostiti i ziviti tamo i iftariti i to isto ciniti ovdje u Sarajevu... 

Klikova: 222

Opširnije: IFTARI za Podzeplje, Godenje i Zepu

Psiholog Remzija Šetić odgovara: hoće li pandemija uzrokovati PTSP

Kako, na koji način i kojim intezitetom pandemija djeluje na našu psihu i da li ostavlja ozbiljnije posljedice? Da li će ova pojava dovesti do dugoročnih promjena, poput posttraumatskih ili drugih stresnih poremećaja? Uvaženi član Društva psihologa F BiH , psiholog u centru za metalno zdravlje Doma zdravlja Stari Grad Remzija Šetić, u razgovoru za Radiosarajevo.ba dao je nekoliko korisnih odgovora.  

Klikova: 149

Opširnije: Psiholog Remzija Šetić odgovara: hoće li pandemija uzrokovati PTSP

Zauvijek nas je napustio profesor Ramo Arnautović

Ramo Arnautović rođen je u Živaljevićima, općina Rogatica, 15. oktobra 1933. godine. Prvi razred osnovne škole okončao je u rodnom mjestu 1941. godine, da bi krajem te i tokom naredne godine prošao najtežu golgotu ratnog stradanja, kao i mnoga druga djeca.

Klikova: 208

Opširnije: Zauvijek nas je napustio profesor Ramo Arnautović

Ucinimo nesto za nas grad... Ne zaboravi Rogaticu ... www.rogatica.com

Top Desktop version