Rogatica Home Page

Switch to desktop Register Login

Podrška povratnicima: Dobitnici najvećih ratnih priznanja posjetili Aladža džamiju

Delegacija Saveza udruženja dobitnika najvećih ratnih priznanja "Zlatni ljiljan" i "Zlatna policijska značka" Kantona Sarajevo danas je posjetila Aladža džamiju u Foči. Nakon saznanja o sinoćnjem napadu na džamiju od strane za sada NN lica dobitnici najvećih ratnih priznanja iz Kantona Sarajevo odlučili su se na ovaj potez s ciljem pružanja bezrezervne podrške povratnicima u Foču i cijeli manji bh. entitet.

 

 

 

 

Podrška povratnicima: Dobitnici najvećih ratnih priznanja "Zlatni ljiljan" i "Zlatna policijska značka" posjetili Aladža džamiju

 

Delegacija Saveza udruženja dobitnika najvećih ratnih priznanja "Zlatni ljiljan" i "Zlatna policijska značka" Kantona Sarajevo danas je posjetila Aladža džamiju u Foči.

Nakon saznanja o sinoćnjem napadu na džamiju od strane za sada NN lica dobitnici najvećih ratnih priznanja iz Kantona Sarajevo odlučili su se na ovaj potez s ciljem pružanja bezrezervne podrške povratnicima u Foču i cijeli manji bh. entitet.

Predstavnici Saveza osim posjete džamiji razgovarali su sa nekoliko povratnika kao i sa imamom Aladža džamije Fadilom ef. Arifovićem i tom prilikom istakli da Bošnjaci u Foči nisu prepušteni sami sebi uz nadu da će ovaj pokušaj zastrašivanja u rekordnom roku biti riješen.

Ovoj posjeti prisustvovali su gradonačelnik Goražda Ernest Imamović, predsjednik Skupštine općine Foča Izet Spahić te glavni imam Medžlisa Islamske zajednice Foča Miralem ef. Hodžić.

Ucinimo nesto za nas grad... Ne zaboravi Rogaticu ... www.rogatica.com

Top Desktop version