Rogatica Home Page

Switch to desktop Register Login

Umiru naši Rogatičani

Umiru nasi Rogaticani u Rogatici, u nasoj opstini, u Sarajevu, Gorazdu, Visokom, Europi u svijetu…. Ovih dana sam i sjetna i tuzna. Umiru nasi dragi Rogaticani.. Odlaze tiho, dostojanstveno. Bol je u dusi, bol je što nismo u svom na svom.

Klikova: 84

Opširnije: Umiru naši Rogatičani

Preminuo bivši ministar u KS Jusuf Bubica

Preminuo Jusuf Bubica, bivši ministar u Vladi KS

U 75. godini preminuo je bivši ministar saobraćaja u Kantonu Sarajevo Jusuf Bubica. Preminuo je jučer, a dženaza će biti sutra na sarajevskom Gradskom groblju Bare u 13 sati, objavljeno je na web stranici Pokopnog društva Bakije.

Klikova: 70

Opširnije: Preminuo bivši ministar u KS Jusuf Bubica

SNAGA DŽEMATA u posjeti ŽEPI

 SNAGA DŽEMATA u posjeti ŽEPI

Klikova: 148

Opširnije: SNAGA DŽEMATA u posjeti ŽEPI

INICIJATIVA - "Exodus" Safeta Zeca treba stajati na ulazu u zgradu Vijeća sigurnosti UN-a

Exhibition ‘Exodus’ by renowned Bosnian painter Safet Zec opens in Potočari

Safet Zec svjetski poznat autor, a "Exodus", kao i "Guernica" imaizuzetnu simboliku, poruku i pouku."Baš onakvu kakva je potrebna diplomatama prije sjednica UN-a, na kojima se odlučuje o pitanjima mira i saradnje u svijetu. Pozivam sve institucije pojedince i prijatelje BiH da zajedničkim naporima realiziramo ovu ideju", napisao je Zvizdić.

Inicijativa Harisa Zahiragića

Inicijativa zastupnika SDA u Skupštini Kantona Sarajevo Harisa Zahiragića u kojoj traži da se dodijeli stan beskućniku u na korištenje, usvojena je na današnjoj sjednici. Kako je u svojoj inicijativi naveo Zahiragić Ramiz Dedić ima status svojevrsne gradske legende i treba mu dodijeliti stan u centru grada kako bi mogao ostati u kontaktu s građanima.

Klikova: 205

Opširnije: Inicijativa Harisa Zahiragića

Ucinimo nesto za nas grad... Ne zaboravi Rogaticu ... www.rogatica.com

Top Desktop version