Rogatica Home Page

Switch to desktop Register Login

Kušić Rajko: Ime optuženog čuo putem radioveze tokom strijeljanja

U predmetu koji se pred Višim sudom u Beogradu vodi za zločine počinjene na području Rogatice, putem međunarodne pravne pomoći u Sudu Bosne i Hercegovine saslušan je svjedok Tužilaštva, koji je kazao da se na dan strijeljanja zarobljenika u Duljevcima putem radioveze javila osoba koja je rekla da je Rajko Kušić.

Klikova: 482

Opširnije: Kušić Rajko: Ime optuženog čuo putem radioveze tokom strijeljanja

Dr. Aida Branković AUSTRALIAN GLOBAL TALENT AWARD FINALIST 2022

U četiri kratke godine otkako je stigla u Australiju, Dr. Branković je razvila algoritme zasnovane na mašinskom učenju za primjenu u velikim javnim bolnicama u Queenslandu, doprinoseći boljim ishodima u liječenju pacijenata i smanjenju troškova zdravstvene zaštite u cijelom zdravstvenom sistemu. Ona je doprinijela razvoju revolucionarne nove tehnologije medicinskog snimanja koja ima potencijal da spasi hiljade života, a također je doprinijela reputaciji Australije kao svjetskog lidera u medicinskim inovacijama.

Klikova: 454

Opširnije: Dr. Aida Branković AUSTRALIAN GLOBAL TALENT AWARD FINALIST 2022

SRETAN 101 rodjendan!

Danas slavimo Adzin 101 Rodjendan!  Dragi Adzuka Nurko Gazija da ti Uzvišeni podari svako dobro i da aBda još mnogo rodjendana dočekamo skupa u dobrom, zdravlju, rahatluku i imanu.  Volimo te!

Klikova: 499

Opširnije: SRETAN 101 rodjendan!

BH. DIJASPORA IZ ČEŠKE: Naporna bitka za očuvanje bosanskog brdskog konja

image

Veliku pažnju je izazvalo izlaganje Envera Žige, vlasnika velike ergele koja se nalazi u okolini Visokog. On se  uporno borio za spas ove dragocijene pasmine i u svojim nastojanjima je postigao dobre rezultate. Posjetioci su ostali vrlo iznenađeni kada je govorio o pokušaju Slovenaca da prisvoje ovu pasminu kao svoju autohtonu.

Klikova: 346

Opširnije: BH. DIJASPORA IZ ČEŠKE: Naporna bitka za očuvanje bosanskog brdskog konja

NURKO GAZIJA - BOSANSKA DOBROTA

ZNAČAJNA SIMBOLIKA  - Doista, uz sve ostale prijatelje - veoma važan susret s Nurkom Gazijom u Čikagu na centralnoj američkoj proslavi 30 obljetnice Dana nezavisnosti Bosne i Hercegovine - odakle smo poslali neke važne poruke. Jer, Nurko Gazija je živa Bosna. (Erol Avdovic)

Klikova: 499

Opširnije: NURKO GAZIJA - BOSANSKA DOBROTA

Ucinimo nesto za nas grad... Ne zaboravi Rogaticu ... www.rogatica.com

Top Desktop version