Rogatica Home Page

Switch to desktop Register Login

SRETAN 101 rodjendan!

Danas slavimo Adzin 101 Rodjendan!  Dragi Adzuka Nurko Gazija da ti Uzvišeni podari svako dobro i da aBda još mnogo rodjendana dočekamo skupa u dobrom, zdravlju, rahatluku i imanu.  Volimo te!

Klikova: 245

Opširnije: SRETAN 101 rodjendan!

NURKO GAZIJA - BOSANSKA DOBROTA

ZNAČAJNA SIMBOLIKA  - Doista, uz sve ostale prijatelje - veoma važan susret s Nurkom Gazijom u Čikagu na centralnoj američkoj proslavi 30 obljetnice Dana nezavisnosti Bosne i Hercegovine - odakle smo poslali neke važne poruke. Jer, Nurko Gazija je živa Bosna. (Erol Avdovic)

Klikova: 305

Opširnije: NURKO GAZIJA - BOSANSKA DOBROTA

Kurtćehajić pisao Bidenu: Pomozite BiH!

“Za nekoliko dana, u nedjelju 21. novembra, bit će 26 godina od parafiranja Dejtonskog mirovnog sporazuma koji je zaustavio rat i velika stradanja svih građana Bosne i Hercegovine. Mi smo na tome veoma zahvalni vladi SAD. Nažalost, zbog nesretnih rješenja, ali, prije svega, zbog nesporne činjenice da je jedna paradržavna tvorevina Republika Srpska u Daytonu dobila formu jednog od dva entiteta čime je, u stvari, nagrađena za strašne zločine koje su njene paradržavne institucije vojska i policija počinile na cijelom prostoru pod svojom kontrolom koji su na kraju rezultirali genocidom počinjenim u i oko Srebrenice – Bosna i Hercegovina se danas nalazi pred velikom opasnošću od nestanka, a ni obnavljanje vojnih sukoba nije isključeno”, navodi se u pismu.

Klikova: 288

Opširnije: Kurtćehajić pisao Bidenu: Pomozite BiH!

Safet Zec privodi kraju tri velika djela

Najveći bh. živući slikar Safet Zec u svom venecijanskom ateljeu privodi kraju tri velika djela koja su specijalna narudžba Luciana Benettona, osnivača svjetski poznatog brenda Benetton, i poznatog kolekcionara umjetničkih djela.

Klikova: 366

Opširnije: Safet Zec privodi kraju tri velika djela

Bosanci stradali u teškoj saobraćajnoj nesreći u Gracu

Tri mladića smrtno su stradala u teškoj saobraćajnoj nesreći koja se desila u austrijskom gradu Grazu. Prema podacima Profesionalne vatrogasne brigade Graz, nesreća se dogodila oko 2:45 sati na Puntigamer mostu. Automobil je sletio s ceste, probio barijeru te udario u srednji otok mosta i na kraju potonuo u vodu. Medju stradalim je i 27-godisnji S.F. porijeklom sa nase opstine....

Klikova: 395

Opširnije: Bosanci stradali u teškoj saobraćajnoj nesreći u Gracu

Ucinimo nesto za nas grad... Ne zaboravi Rogaticu ... www.rogatica.com

Top Desktop version