Rogatica Home Page

Switch to desktop Register Login

ROGATICA - Zajednički iftar nedelja 19.5.2019

Rogatica - Unija turskih udruženja (UTV-TDB) iz Belgije i Asocijacija Mostovi Prijateljstva BiH-Zenica zajedno sa Medžlisom IZ Rogatica sinoć (19.05.) organizovala je iftar u Gradskoj džamiji u Rogatici za 150 postača. Sinoć je bilo prelijepo u društvu naše braće i sestara-povratnika iz Istočne Bosne, iz Rogatice u prelijepoj džamiji sa odličnim domaćinom-glavnim imamom IZ Rogatica Amelom ef.Kozlićem koji odlično radi svoj posao sa ljubavlju i sa velikom posvećenošću.

 

 

 

 

ROGATICA - Zajednički iftar

u organizaciji Unija turskih udruženja (UTV-TDB) iz Belgije

i Asocijacija Mostovi Prijateljstva BiH-Zenica

 

Unija turskih udruženja (UTV-TDB) iz Belgije i Asocijacija Mostovi Prijateljstva BiH-Zenica zajedno sa Medžlisom IZ Rogatica sinoć (19.05.) organizovala je iftar u Gradskoj džamiji u Rogatici za 150 postača. Sinoć je bilo prelijepo u društvu naše braće i sestara-povratnika iz Istočne Bosne, iz Rogatice u prelijepoj džamiji sa odličnim domaćinom-glavnim imamom IZ Rogatica Amelom ef.Kozlićem koji odlično radi svoj posao sa ljubavlju i sa velikom posvećenošću.

Ni jaka kiša nije spriječila dolazak postača iz Rogatice,Goražda, Kozića, Kukavica i drugih obližnjih mjesta na iftar koji smo priredili za istinske heroje-povratnike koji su u agresiji na našu domovinu izgubili skoro sve, ali sigurno nisu nikada izgubili ljubav prema svojoj domovini, svom topraku, svome mjestu rođenja.

Za prisutnu djecu smo obezbjedili i skromne poklone-igračke.

Nama koji smo doputovali iz Zenice i iz daleke Belgije je bila privilegija provesti jednu ramazansku noć sa našom braćom i sestrama u Rogatici. Iftar u Rogatici je postao tradicija za Mostove Prijateljstva. Ako Bog da nastavićemo tu tradiciju. Idemo dalje ako Bog da.

 

 

 

 

Ucinimo nesto za nas grad... Ne zaboravi Rogaticu ... www.rogatica.com

Top Desktop version